O nouă crimă chiar în ziua în care a fost condamnat. Un adolescent face grozăvii în Glodeni

Embed:

Un adolescent cu antecedente penale din raionul Glodeni a săvârşit un omor chiar în ziua în care a fost condamnat la patru ani de detenţie pentru jaf, furt şi violare de domiciliu. Sentinţa a fost pronunţată în lipsa tânărului, iar seara, acesta şi-a înjunghiat amicul de pahar.

Crima a avut loc miercuri seara în oraşul Glodeni, chiar în casa victimei. Băiatul de 17 ani a fost găsit la faţa locului şi își recunoaşte vina, spun poliţiştii.
 
"Minorul i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit de bucătărie în regiunea gâtului. Victima a decedat pe loc. In privinţa minorului pe parcursul anului 2014 au fost pornite şapte cauze penale", a declarat ofiţerul de urmărire penală Ion Cojuhari.

Tânărul este din satul Limbenii Vechi, raionul Glodeni. El locuia împreună cu alţi doi fraţi, iar mama lor a murit acum cinci ani. Rudele şi vecinii minorului spun că el avea un comportament agresiv:
 
"Îi luasem eu dar dacă am văzut că cu ei ieşire din situaţie nu este. Eu trebuia să sufer, trebuia să dau darea de seamă, ei nu erau acasă, dacă îi sunam ei răspundeau urât", spune mătuşa minorului, Oxana Samson.

"Și violuri cu babe prin sat avea şi furturi multe a avut. E ceva groaznic.Cum de legea până acum nu l-a reţinut?"

"Iată vezi, dar cum altfel dacă el asta a căutat. Nu are mamă, nu are tată, nu avea ce mânca".

Procurorii spun că, anterior, adolescentul a fost adus cu forţa în sala de judecată. El a fost arestat pentru 10 zile din motiv că nu a colaborat cu instituțiile de drept.

"Pe parcursul urmăririi penale de mai multe ori se ascundea de organele urmăririi penale. De către instanţă a fost aplicată măsura preventivă arest pe un termen de zece zile. Conform Codului Penal s-a întărit un reprezentant legal din partea organului de tutelă şi curatelă care era responsabil să-l aducă în instanţă, să-l întreţină", a explicat procurorul Valerian junchină. 

Deşi procurorii spun că reprezentantul Serviciului Tutelă şi Curatelă era obligat să asigure prezenţa minorului la şedinţele de judecată, acesta afirmă contrariul.
 
"Să-i asiguăm prezenta, nu este în competenţa noastră. - Dar cine trebuia să facă acest lucru? - Nu pot să spun", a afirmat Vitalie Grijuc, reprezentat a Serviciului Tutelă din Glodeni. 

Procuratura a deschis un dosar penal pentru omor. Dacă va fi găsit, vinovat, tânărul riscă până la 14 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu