O nouă contestaţie a PCRM la Curtea Constituţională: Legea care prevede pedepse pentru deputaţii chiulangii

Embed:

Legea care prevede pedepse pentru deputaţii chiulangii nu poate fi aplicată. Asta pentru că Partidul Comuniştilor a depus o contestare la Curtea Constituţională. PCRM consideră că aceasta contravine Constituţiei, sfidează statutul deputatului în Parlament şi limitează drepturile aleşilor.

"Activitatea Parlmentului nu constă numai în aceea că să stai joia, două sau trei ore, şi să te baţi cu limba de microfon. Noi lucrăm în teritoriu, cei care stau o dată în săptămână, joia, în Parlament şterg fundul acolo la fotolii. Noi lucrăm în fiecare zi. Săptămâna trecută, deputaţii noştri au avut 89 de întâlniri în teritoriu cu alegătorii", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Opoziţia susţine că deputaţii nu pot fi pedepsiţi pentru absenţe, la fel cum nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru votul sau pentru opiniile exprimate. Legea prevede ca pentru două absenţe nemotivate, deputaţii să rămână fără 50 la sută din salariu şi fără indemnizaţii, iar pentru patru şi mai multe lipse - 75 la sută. Comuniştii sunt lideri la capitolul absenţe nemotivate de la şedinţele Parlamentului, în 2011.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu