O nouă atracție pentru pietoni în Capitală. Un designer moldovean a creat un set de mobilier urban din beton

Chișinăuienii vor avea parte de o nouă oază de odihnă pe strada Serghei Lazo. Ei se vor putea relaxa pe un nou mobilier urban semnat de designerul Mihai Stamati. Este vorba despre un proiect greu, la propriu, care combină în sine lemn și beton. Să vedem despre ce este vorba. 

Pietonii vor mai avea încă un locșor destinat lor în acest oraș. Este vorba despre un proiect de mobilier urban greu, făcut cu drag pentru chişinăuieni.

Este deja a cincea lucrare semnată de designerul Mihai Stamati, destinată odihnei.

Băncile din beton de pe strada Serghei Lazo nu au un nume, dar au primit deja aprecierea pietonilor. Acestea formează o oază, în care să vrei să faci o pauză şi să te relaxezi.

Banca cea mai mare cântărește o tonă și 200 de kg, cea de-a doua are 800 de kg, iar masa e cu 600 de kg mai uşoară.

Pavel Obreja este sculptorul care a colaborat și în acest proiect cu Mihai Stamati. În creaţiile sale foloseşte mai multe tipuri de materiale, însă lucrul cu betonul a fost o responsabilitate şi mai mare.

Deși sunt două materiale total diferite, betonul și lemnul au format o combinație perfectă. Betonul le dă greutate băncilor, iar lemnul le oferă căldură.

Mihai Stamati și Pavel Obreja îşi doresc un oraş mai atrăgător pentru oameni, de aceea au experimentat la maximum în acest proiect, care a prins deja rădăcini pe strada Lazo și cu greu va putea fi urnit din loc.

Lasă un comentariu