O nouă apreciere cu medalii. Fredolin Lecari îi mulţumeşte lui Simion Terzioglo pentru cooperare

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a avut o întâlnire cu Simion Terzioglo, Coordonatorul internațional de programe al Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova. 

În cadrul discuțiilor purtate au fost trecute în revistă inițiativele comune care în prezent se află în derulare cât și cele planificate pentru a fi implementate în perioada următoare. Fredolin Lecari a ținut să-l mulțumească personal pe Simion Terzioglo în contextul cooperării fructuoase, oferindu-i Medalia "Pentru Cooperare".

La rândul său, Terzioglo a adus sincere mulțumiri pentru distincția acordată și a menționat că Poliția de Frontieră poate conta și în continuare pe experiența și sprijinul său, precum și a Misiunii OIM în Moldova în vederea dezvoltării instituționale prin intermediul inițiativelor noi de asistență externă.

Terzioglo a contribuit în mod semnificativ la promovarea și implementarea unui şir de proiecte de asistență externă și alte acțiuni specifice care au avut drept scop susținerea procesului de reformare a Poliției de Frontieră și consolidarea capacităților instituționale ale acesteia. Printre proiectele prevalente în cadrul cooperării se numără "Consolidarea managementului migrației și a cooperării în domeniul readmisiei în Europa de Est", "Dezvoltarea sistemului serviciilor psihologice integrate ale IGPF", "Îmbunătățirea gestionării integrate a frontierei prin controlul comun al frontierelor și schimbul de informații de-a lungul frontierei dintre Moldova şi Ucraina, precum si actiunea care se afla la etapa de initiere "Implementarea sistemului de control video la punctele de trecere a frontierei rutiere și suportul pentru supravegherea sustenabilă comună a frontierei albastre".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu