O notorietate a fotbalului turc va sta la puşcărie pentru meciuri trucate

Embed:

Aziz Yildirim nu a reuşit să scape de închisoare. Preşedintele clubului Fenerbahce a fost condamnat definitiv la şase ani şi trei luni de închisoare cu executare, în dosarul meciurilor trucate din Turcia. 

Acesta a fost condamnat iniţial în 2012 pentru că a condus un grup infracţional şi pentru implicarea în meciuri aranjate. În ianuarie, Curtea Supremă a confirmat verdictul. Yildirim a cerut rejudecarea şi a susţinut că procesul său a fost unul politic.

Apelul a fost însă respins, iar oficialul lui Fenerbahce va ispăşi pedeapsa de şase ani şi trei luni. Aziz Yildirim a preluat conducerea clubului Fenerbahce în 1998 şi a fost reales în noiembrie 2013 în funcţia de preşedinte, în ciuda acestui scandal.

În afara lui Yildirim, aproape o sută de persoane au fost condamnate în cadrul acestui dosar. Tot din această cauză, Fenerbahce a fost exclusă din ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor. În 2013, gruparea din Istanbul a primit o nouă suspendare din partea UEFA, de doi ani. Clubul turc a mai primit şi un an cu suspendare, care se va activa dacă echipa va mai fi implicată în vreun scandal în următorii cinci ani. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu