O navă maritimă încărcată cu 1.200 de maşini Land Rover şi Jaguar s-a răsturnat

O navă maritimă încărcată cu peste o mie de autoturisme noi s-a răsturnat în timp ce naviga în Canalul Mânecii între Anglia și Insula Wight.

Nava a suferit un eșec la doar 45 de minute după plecarea de la port, ceea ce a "culcat-o" pe tribord după ce echipajul navei în mod deliberat a îndreptat-o spre bancul de nisip Bramble Bank pentru a împiedica răsturnarea totală a navei, scrie autostrada.md.

Nava numită "Hoegh Osaka" are o lungimă egală cu aproximativ 180 de metri, poate transporta mărfuri cu o masă totală estimată la 57.000 de tone și este înregistrată în Singapore.

Mai multor producători li s-a cerut informații cu privire la prezența automobilelor lor pe navă, cum ar fi Honda și Bentley, iar oficialii spun că la momentul răsturnării unitatea de transport marină avea ocupată doar trei pătrimi din capacitatea sa totală. Având aproximativ 1400 de vehicule la bord, printre care 1200 de Jaguar-uri și Land Rover-uri, 65 de vehicule MINI și un Rolls-Royce Wraith, nava se îndrepta spre Bremerhaven, Germania.

Potrivit publicației Daily Mail, în urma accidentului nu a suferit nici o persoană, echipajul fiind luat de pe navă cu ajutorul elicopterului. În același timp, experții spun că ridicarea navei și estimarea pierderilor financiare vor dura câteva zile, lucrările actuale de recuperare fiind întrerupte de condițiile meteorologice nefavorabile.

Urmăriţi un video filmat de la înălţime cu nava răsturnată pe autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu