O navă cargo uriaşă a distrus un ponton pe faleza din Tulcea

Un incident a avut loc miercuri dimineața în Tulcea. O navă cargo a distrus şi scufundat un ponton după ce comandantul navei sub pavilion Belize a întâmpinat probleme la instalaţia de guvernare. În urma coliziunii nimeni nu a fost rănit.

„Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati cu privire la un eveniment de navigație în dimineața zilei de 30 octombrie. Din primele verificări a rezultat că o navă tip cargo, sub pavilion străin, în timp ce naviga amonte pe fluviul Dunărea (braț Tulcea), în dreptul milei marine 37.5 a rămas fără guvernare și a intrat în coliziune cu un ponton de acostare din portul Tulcea. Ca urmare a acestui eveniment, nu s-a produs blocarea senalului navigabil sau poluarea mediului. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul de navigație”, se arată într-un comunicat al Poliţiei, citat de libertatea.ro

La începutul lunii octombrie, un accident naval a avut loc pe Dunăre, în zona Milei Marine 43, după ce un vas de croazieră s-a ciocnit violent de o navă cargo.

Nava de croazieră a suferit mai multe avarii, în zona suprastructurii. În urma evenimentului, două persoane au fost rănite și preluate de Serviciul de Ambulanță Tulcea pentru efectuarea de investigații medicale.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu