O moldoveancă, victimă a sclaviei sexuale. I-au promis de lucru în România, dar a fost dusă în Austria. Cum a scăpat din ghearele traficanţilor

Embed:

Patru moldoveni și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane.

Potrivit procurorilor PCCOCS, suspecții au traficat o adolescentă de 19 ani, domiciliată în  Chișinău, sub pretextul angajării acesteia la muncă într-un salon de frumusețe din România.

Ulterior, bănuiţii au profitat de starea social vulnerabilă a victimei şi prin înșelăciune au dus-o în Austrei. Acolo, adolescentei i-a fost luat paşaportul și a fost impusă să presteze servicii sexuale mai multor bărbați. Zilnic, victima întreținea relații intime cu circa 3-4 bărbați, iar pentru serviciile prestate primea 100-150 euro, bani pe care victima era obligată să-i transmită traficanților.

Pe 17 aprilie, din cauza unor probleme cu organele de drept, suspecții împreună cu victima au revenit în Republica Moldova. Aceasta a fost ameninţată de unul dintre complicii suspecților că dacă va spune ce a făcut în Austria, va avea de suferit ea și familia sa, ulterior victima fiind lăsată în câmp de către făptuitori.

Bănuiţii au fost arestaţi pentru 30 de zile şi riscă până la 15 ani de închisoare.

În cadrul perchezițiilor corporale și în automobilele suspecților, au fost depistate: o armă, model "WALTHER", o cagulă, mănuși care au fost utilizate în acțiunile infracționale. De asemenea, au fost depistate și ridicate carduri bancare, acte și două telefoane mobile, buletinul de identitate și pașaportul victimei.

În prezent, adolescentei i se acordă asistența juridică și psihologică necesară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu