O moldoveancă, depistată cu şedere ilegală în Braşov, România, obligată să părăsească ţara vecină

Polițiștii de imigrări din Brașov, România, au depistat, cu ședere ilegală, o femeie, din Republica Moldova. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească România în cel mult 15 zile, și aplicată interdicție de a mai intra în țara vecină pentru o perioadă de 3 luni.

Femeia de 31 de ani locuia fără forme legale pe raza municipiului Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a acordului de desființare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara.

Totodată, alţi 4 moldoveni care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe raza județului Cluj, sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 30 zile. Reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 lei româneşti, echivalentul a peste 160.000 de lei moldoveneşti. 

Bărbaţii cu vârste cuprinse între 27 şi 50 ani, care au intrat legal în România în baza unor permise de ședere valabile în scop de angajare în muncă la o societate comercială de pe raza județului Harghita, însă desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o altă societate comercială de pe raza județului Cluj, respectiv fără a deţine aviz de muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere al moldovenilor și au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriul României, care îi obligă să părăsească ţara în cel mult 30 zile.

 

loading...

Lasă un comentariu