O moldoveancă, condamnată la PUŞCĂRIE PE VIAŢĂ în SUA după ce a împuşcat în cap un şofer de camion

O moldoveancă de 44 de ani a fost condamnată la închisoare pe viaţă în Statele Unite după ce anul trecut a împuşcat mortal un şofer de camion. Sentinţa a fost pronunţată de un tribunal din Iowa. 

Potrivit presei americane, Mariana Lesnic a refuzat să vorbească în timpul procesului. Mai mult decât atât ea a declinat orice recurs, chiar dacă avea dreptul să depună unul cu ajutorul unui apărător de stat. 

 

Lesnic a fost găsită vinovată de crimă de gradul I.  

În timpul procesului, moldoveanca a recunoscut că l-a împuşcat de patru ori în cap pe şoferul în vârstă de 60 de ani, în timp ce aceasta dormea în cabina lui. 

Declaraţiile oferite de Mariana Lesnic însă sunt confuze despre ceea ce s-a întâmplat în seara de 6 septembrie 2017. 

Ea a povestit în faţa juriului că a cunoscut-o pe victimă în timp ce făcea autostopul spre Washington. Lesnic ar fi decis să-l ucidă pe bărbat după ce a acesta a ameninţat-o cu o armă, a obligat-o să întreţină relaţii sexuale şi nu i-a permis să plece în timpul călătoriei. 

De cealaltă parte, şeriful din Iowa, Rob Rotter, a declarat că ancheta a arătat că Kummer era un om bun care încerca doar să o ajute pe moldoveancă. Şoferul ar fi avut intenţia să o aducă înapoi cu el în Nebraska.

 

Totodată, camerele de supraveghere din magazinele aflate pe drumul pe care aceştia l-au parcurs, arată că Lesnic a avut mai multe posibilităţi să fugă. Mai mult decât atât, aceasta avea la ea un telefon mobil şi un pistol. 

Anchetatorii au constatat că victima nu avea arme de foc acasă sau în camionul său, aşa cum anterior declarase moldoveanca.

Fostul soţ al Marianei, Bert Wolfson, a declarat pentru presă că soţia lui era o femeie narcisistă, care întotdeana obţinea ce îşi dorea. El s-a arătat şocat de faptul că Mariana Lesnic a putut să-l împuşte pe bărbat cu sânge rece, mai ales că în timpul mariajului lor, aceasta nu a folosit niciodată arme. 

Instanţa a obligat-o de asemenea pe Lesnic să plătească familiei victimei daune morale în valoare de 150.000 de dolari și 4.460 de dolari în conformitate cu Programul de compensare a victimelor infracțiunilor.

Mariana Lesnic emigrase în Statele Unite în anul 2001.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu