O minte sănătoasă, într-un corp sănătos. Cum s-a desfăşurat primul festivalul dedicat veganilor

Embed:

O minte sănătoasă, într-un corp sănătos. După acest principiu se ghidează şi persoanele care au un regim vegan. În Capitală, a fost organizat primul festival dedicat celor care au exclus din alimentaţie produsele de origine animală.

La vegani totul se petrece într-un alt mod. De exemplu, la festivalul alimentației sănătoase, în zona artelor plastice, în loc de culori se pictează cu piure de fructe.

" Piure din diferite fructe: mango, coacăză, ciocolată neagră, ciocolată albă, castraveți cu mentă. L-am îngroșat cu amidon și încep să desenez, astfel încât copiii să-și lingă degetele și lingurile"

Marcu şi Luca sunt vegani de la naştere. Această alegere pentru gemeni a fost făcută de părinți, așa că uneori băieții încalcă regulile.

"Acasă ei sunt hrăniţi vegetal, deja în ospeţie e un pic mai dificil când mergem. Oricum ne străduim să le construim o viziuune mai sănătoasă asupra alimentaţiei".

"Veganismul este un stil etic de viaţă, care exclude folosirea animalelor din orice, mâncare, haine, accesorii. Asta duce la o grijă faţă de planetă şi ecologie", a menţionat Cătălina Pojoga, organizator.

La Festival a fost amenajat şi un mini-zoo. Aici, copiii, dar şi adulţii pot să-şi arate dragostea faţă de animale. Ei pot să mângâie broasca ţestoasă, iepurele sau şoarecele.

Veganii nu consumă niciun produs de origine animală, adică carne, pește, fructe de mare sau produse lactate. Dar, acestea, spun ei, pot fi înlocuite.

" Îşi iau toate aceste proteine din nuci, cei care sunt doar vegani din seminţele de in, de cânepă, din linte, năut, legumenoase", a spus Diana Chistol, nutriţionist.

Festivalul familiilor vegane este la prima ediţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu