O minoră din Moldova SCLAVĂ în Rusia VEZI VIDEO

Embed:

O grupare criminală recruta copii în Moldova şi îi forţa să cerşească pe teritoriul Federaţiei Ruse. Doi dintre membrii grupării au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Anticorupţie.

Potrivit oamenilor legii, la începutul anului 2011, unul dintre membrii acestei grupări, a convins o minoră din municipiul Chişinău, sub pretextul că se va căsători cu ea, să plece împreună cu el în Federaţia Rusă, pentru a câştiga bani de nuntă.

Prin înşelăciune, acesta a obţinut consimţământul persoanei autorizate să exercite dreptul de tutelă, după care s-a deplasat, împreună cu tânăra în regiunea Habarovsk, iar de acolo în Vladivostok. Ajunsă acolo, fata a fost deposedată de acte şi i s-a interzis să comunice cu rudele din Moldova.

În condiţii similare sclaviei, timp de 5 luni, minora a fost impusă să cerşească pe străzile oraşului de una singură, sau însoţită de o persoană cu dezabilităţi, fiind obligată să aducă zilnic nu mai puţin de 8.000 ruble ruseşti.

Dacă refuza să facă ceea ce i se spune sau dacă aducea o sumă de bani mai mică, victima era bătută şi ameninţată cu moartea.

După aproape jumătate de an, poliţia, în comun cu organele de drept din Federaţia Rusă, a reuşit să găsească minora şi să o repatrieze în Moldova. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului "Trafic de copii".

Doi membri a grupării criminale au fost reţinuţi, iar acum se află în stare de arest pe un termen de 30 zile. În cazul în care aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă de la 10 la 15 ani de privaţiune de libertate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu