O minoră de 14 ani a organizat o reţea de prostituţie complexă. Cum îşi convingea aceasta colegele să-şi vândă trupul

 
Instanţa a dispus efectuarea unor anchete sociale la domiciile minorelor care au acceptat să-şi vândă trupul, urmând să decidă acum dacă le trimite la închisoare sau le aplică pedepse cu suspendare, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune.
 
Elevă în clasa a VII-a în 2014, Simona Alexandru Ulmaru  ducea o viaţă modestă alături de mama ei, care o creştea într-o casă închiriată de la Primăria Galaţi.

Simona s-a gândit să îşi atragă colegele de şcoală în practicarea prostituţiei. ”Hai fată, nu fi proastă, se fac bani frumoşi”, i-a spus minora unei colege de la şcoală pentru a o convinge să i se alăture, au arătat anchetatorii în rechizitoriul întocmit. Ulterior, în ”afacere” s-a implicat şi Petrică Stan, un individ cu antecedente penale, dat în urmărire internaţională prin Interpol.

Cei doi şi-au însuşit banii proveniţi din exploatarea a şase tinere. O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziţie propriul apartament, unde fetele de liceu îşi aduceau clienţii.

Minore care racolau minore

În perioada octombrie 2012 - februarie 2013, o altă colaboratoare, Mihaela Jugănaru, a decis să se implice în „afacere”, racolând alte trei minore şi înlesnindu-le practicarea prostituţiei. Proxeneţii au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat o altă persoană, Ion Zorilă, care şi-a pus locuinţa la dispoziţie contra unui procent din banii încasaţi din prostituţie, scrie adevarul.ro

Procurorii au pus sechestru pe banii proveniţi din practicarea prostituţiei şi pe un autoturism marca BMW, care aparţineau celor şase persoane implicate în afacerea de proxenetism. Minorele care se prostituau ar fi fost greu de depistat, în contextul în care proxeneţii schimbau constant apartamentele unde erau aduşi clienţii, dar o neglijenţă a uneia dintre fete i-a adus pe poliţişti direct la cei care se aflau în spatele întregii poveşti. 

Aproape toţi cei implicaţi au negat că ar avea de-a face cu reţeaua de proxenetism, dar declaraţiile minorelor racolate i-au dat de gol. Pe 23 februarie 2017, Tribunalul Galaţi a hotărât să îşi decline competenţa judecării procesului în favoarea Judecătoriei Galaţi. Asta după ce pe 29 noiembrie 2016, Judecătoria Galaţi îşi declinase competenţa în favoarea Tribunalului. În cele din urmă, Curtea de Apel Galaţi a decis ca Judecătoria Galaţi să pronunţe un verdict în acest dosar. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu