O militantă anticorupţie din Ucraina a decedat la trei luni după un atac cu acid

O militantă împotriva corupţiei din Ucraina, Katerina Gandziuk, grav rănită după un atac cu acid, a decedat la spital, au informat duminică surse din anturajul acesteia.

Militantă şi consilieră a primarului din Herson (sud), Katerina Gandziuk, în vârstă de 33 de ani, a denunţat corupţia din filiala regională a Ministerului de Interne ucrainean. Ea a fost atacată la sfârşitul lunii iulie, când un necunoscut a aruncat asupra ei aproape un litru de acid sulfuric.
 A fost spitalizată în stare gravă, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului său.

Potrivit vesti.ukr, Katerina Gandziuk a decedat în urma unui cheag de sânge, după o serie de intervenţii chirurgicale la care a fost supusă în urma atacului, scrie Digi24.ro.

”Katia (Katerina) a murit. Detaliile vor fi disponibile în curând”, a anunțat pe Facebook un grup care a publicat până acum cu regularitate buletine despre starea de sănătate a activistei şi informaţii cu privire la investigarea acestui atac.

Ulterior, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a confirmat decesul şi a transmis condoleanţe rudelor militantei în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii ucrainene din Turcia. Președintele Ucrainei se afla, duminică, într-o vizită oficială în Turcia.

”Mă adresez forţelor de ordine să facă tot posibilul pentru ca asasinii Katerinei Gandziuk să fie găsiţi, judecaţi şi pedepsiţi”, a scris, de asemenea, Poroşenko într-o postare pe contul său de Twitter.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu