O mână de ajutor pentru Damian! Zeci de oameni nu au rămas indiferenţi la tragedia micuţului

Embed:

Jucării, hăinuțe, cărți și peste 14 mii de lei. Toate acestea le-a primit în dar Damian, băiețelul de aproape doi ani, care a rămas orfan după ce părinții lui au murit într-un accident cumplit. Marcați de tragedie, zeci de persoane s-au mobilizat pe o rețea de socializare pentru a-i oferi un ajutor copilului.

Inițiativa de a organiza acţiunea de caritate aparține Mariei, care împreună cu bebeluşul ei au fost internați în același salon al spitalului unde a fost adus Damian, după accident:

"Se vedea pe fața lui că era îndurerat că părinții nu mai sunt și chiar dacă nu înțelegea oricum se vedea că e trist și mereu plângea, nu vroia să doarmă".

Acţiunea a fost susţinută de zeci de persoane:

"Să-l încurajăm, să-i arătăm că nu este singur, să sunt oameni buni care sar în ajutor. Suntem alături de el și de rude".

"Ne doare sufletul pentru așa cazuri. Un teanc de hăinuțe, cămășuțe. Tot ce i-ar prinde bine pentru vârsta lui. Și niște încălțăminte".

"Nu am dormit o noapte. Am plâns chiar și m-am gândit, Doamne ferește, să fie copilul meu în locul lui. E tragic."
Nu au rămas indiferenți nici copiii.

"I-am adus o păpușă moale".

"Cred că acest băiețel a avut așa o nenorocire și are nevoie de susținere".

Organizatorii acțiunii de caritate spun că nu se opresc aici.

"Mamele noastre demonstrează că nu sunt indiferente la durerea celor din jur și Damian rămănând acum singur, fără părinți se bucură de toată susținerea noastră", a specificat organizatoarea, Adriana Arnăut.

Între timp, Damian a fost externat și se simte mai bine. Băiatul va fi înfiat de mătuşa sa.

"El pe mine mă cunoaște și sper să-i fiu eu o mămică grijulie și iubitoare. Urmare a accidentului cred că a fost aruncat peste parbriz sau altă fereastră. El a căzut jos și din șoc, chiar dacă îl durea ceva a început să alerge pe traseu", a specificat mătușa lui Damian, Victoria Darii.  

Accidentul, în urma căruia au murit părinţii lui Damian, a avut loc săptămâna trecută pe traseul Leușeni - Chişinău. Deocamdată, poliția nu a stabilit cauzele producerii accidentului.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, anul trecut, fără îngrijire părintească au rămas peste patru mii de copii, cu o mie mai mult decât în 2014. Fiecare al optulea copil a rămas fără părinți, după ce aceștia s-au îmbolnăvit, au murit sau au fost decăzuți din drepturi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu