O mamă s-a trezit din somn cu bebelușul mort lângă ea. Greșeala fatală pe care a făcut-o

O mamă britanică s-a trezit din somn cu bebelușul mort lângă ea, în pat. Femeia trage acum un semnal de alarmă asupra greșelii fatale, pe care multe mame o fac.

Rowan Leach, o tânără mamă de 20 de ani, din Southampton, a mers într-o seară la culcare și l-a așezat și pe băiețelul ei, în vârstă de doar 6 săptâmâni lângă ea, potrivit dailymail.co.uk, citează libertatea.ro.

Când s-a trezit, câteva ore mai târziu, pentru a merge la baie, bebelușul ei era poziționat cu fața în jos și nu mai respira.

Disperată, femeia a încercat să îl resusciteze, până la sosirea medicilor, însă eforturile ei n-au dat niciun rezultat. Tânăra este acum cercetată penal pentru moartea suspectă a copilului său.

"N-am cuvinte să spun cât îmi este dor de el și nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva. Viața copilului meu a fost scurtă, dar frumoasă plină de dragoste. Le sfătuiesc pe mămici să îi lase pe bebeluși în pătuțul lor și să fie foarte atente", a declarat femeia.

O anchetă este în desfășurare, iar polițiștii sunt de părere că bebelușul s-a sufocat în timpul somnului.

La începutul lunii iunie, o mamă din SUA și-a ucis copilul de 3 săptămâni, după ce s-a îmbătat și a adormit în timp ce-l alăpta.

De altfel, specialiștii avertizează în privința acestui obicei al mamelor de a dormi cu bebelușii în pat. În medie, 133 de copii au murit în fiecare an, în ultimii cinci ani, din acest motiv, potrivit Departamentului pentru Educație din Marea Britanie.

141 de copii au decedat, în timpul somnului alături de părinți în pat, doar în 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu