O mamă cu trei copii riscă să rămână pe drumuri. Să-i ajutăm pe membrii familiei Florea

Embed:

O mamă cu trei copii din satul Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti, riscă să rămână pe drumuri. Casa pe care o au e foarte veche şi nu se poate de trăi în ea. Un timp au locuit în locuinţa vecinilor care sunt plecaţi peste hotare, însă acum sunt nevoiţi să plece de acolo, deoarece proprietarii au decis să o vândă. Familia o duce de pe o zi pe alta şi nu-şi permite să reconstruiască vechea locuinţă, iar să-şi cumpere alta nici nu poate fi vorba. 

"Casa e bătrânească, de la bunica mea. Ceea ce vedeţi aici, am făcut noi singuri cu al doilea soţ. Avem să facem tot până la capăt, dar nu avem posibilitate s-o scoatem."

Aurelia Florea este mama a trei copii. Acum 15 ani, i-a murit primul soţ când era însărcinată cu a doua fiica. Ulterior, femeia s-a recăsătorit, însă cel de-al doilea soţ munceşte cu ziua şi nu poate asigura familia cu tot necesarul. Chiar şi aşa ei au încercat s-o repare casa veche, însă nu le-au ajuns bani să o termine.

"Casa care aparţine familiei are peste 100 de ani. Până nu demult, mama cu cei trei copii locuia în această camera unde tavanul risca să se prăbuşească. Din acest motiv, ei s-au mutat la vecini. Iar acum, pentru reparaţia propriei locuinţe, familia are nevoie de peste 100 de mii de lei. "

Recent, familia a aflat că locuinţa în care ei s-a adăpostit a fost scoasă în vânzare şi că trebuie să-şi găsească un alt loc de trai. Lucru greu de realizat, în condiţiile în care singurii bani pe care îi câştigă provin din vânzarea verdeţurilor din grădină.

"Câteodată poţi să faci pe lună şi o mie de lei, dar putem să facem 50 de lei."

Copilele femeii au 12, 15 şi 16 ani. Pe lângă faptul că nu au unde locui, cele două fete mai mici vor merge la şcoală din 1 septembrie, însă nu au nici rechizitele necesare.

"Fac marfă, prăşit, plivesc aşa cum face mama. Pentru că mama ne-a crescut pe noi, noi tot trebuie să o ajutăm. Cam din clasa întâia lucrez. "

În ajutorul familiei a venit o organizaţie neguvernamentală, care a lansat o campanie de colectare de fonduri.

"Fiecare poate contribui prin mai multe metode, prin operator de telefonie mobilă şi fixă, dar şi platforma de colectare de fonduri pentru caritate, caritate.md. Oamenii accesează cazul Florea şi li se oferă toate modalităţile de donare. Acolo ei pot vedea poze, cazul detaliat şi întradevăr, fetiţele care merită ajutate", a spus preşedinte unui ONG, Lazăr Nistor.

Cei care vor să doneze bani pentru familia Florea o pot face pe site-ul caritate.md.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu