O mamă a fost înjunghiată de 27 de ori, dar și-a salvat fetița din flăcările care cuprinseseră casa

O mamă curajoasă care și-a salvat fiica după ce fostul iubit a înjunghiat-o și a dat foc casei a primit o medalie post-mortem, din partea Reginei Angliei, scrie libertatea.ro.

Leanne Collopy avea 25 de ani în iulie 2017, când a fost înjunghiată de 27 de ori iar apoi stropită cu benzină de fostul partener, care i-a dat apoi foc. În ciuda rănilor extrem de grave, femeia a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și proteja fetița în vârstă de doi ani, de flăcările care cuprinseseră casa lor din Rawtenstall, Lancashire.

Poliția a găsit-o pe fetiță cu hainele ude iar ferestrele erau larg deschise, dându-și seama că mama ei a protejat-o. Copila, pe nume Leila, și mama ei, au fost scoase de pompieri pe o fereastră, dar femeia a murit câteva zile mai târziu, la spital.

Criminalul Evil Said a fost condamnat la o sentință de 30 de ani de închisoare. Mama eroină a primit post-mortem „Medalia pentru Curaj”, ca o recunoaștere din partea Reginei Angliei. „Suntem extrem de mândri și onorați că ultimele fapte ale Leannei, ca mamă devotată, primesc o asemenea recunoaștere” a spus familia.

Medalia Reginei pentru Curaj a primit-o și polițistul Mark Fletcher, care a ajutat victimele să iasă din clădirea incendiată. Acesta a încercat de mai multe ori să spargă ușa dar a spart o fereastră și a pătruns pe acolo în locuință.

 

Lasă un comentariu