O limuzină electrică a primit undă verde pentru circulaţie în UE (FOTO)

Electro-limuzina QUANT e-Sportlimousine, capabilă să atingă 100 de km/h în doar 2,8 secunde și o viteză maximă de 350 de km/h, a fost omologată în Germania. Astfel, modelul va putea să circule pe străzile acestei țări și în UE, scrie portalul Autostrada.

Omologarea electro-limuzinei este anunțată la mai puțin de șase luni de la prezentarea în premieră mondială a mașinii, la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Compania creatoare a mașinei QUANT e-Sportlimousine, nanoFLOWCELL AG, este specializată în dezvoltarea soluțiilor de energie alternativă, utilizând lichide ionice. Astfel își obține energia și automobilul din imagini, a cărui autonomie este de 400-600 de km.

Fiecare dintre cele patru roți de 22 de inci beneficiază de câte un motor electric de 170 de kW / 231,2 cai putere (maximum fiind egal cu 680 de kW / 925 de cai putere!). Impresionează și cuplul maxim, egal cu 2 900 de Newtoni-metru.

Lungimea modelului este de 5 257 de mm, lățimea – 2 019 mm și înălțimea – 1 357 de mm. Ampatamentul de 3 198 de mm oferă suficient spațiu pentru patru persoane.

Electro-limuzina are la bord două rezervoare de câte 200 de litri pentru lichidul ionic, sistemul nanoFLOWCELL având 600 de V voltaj nominal și 50 de A curent nominal. Directorul tehnic al companiei nanoFLOWCELL AG, Nunzio La Vecchia, a primit plăcuțele de înmatriculare (ROD-Q-2014) în Munchen, Germania, imediat după omologarea de către TUV Sud.

Pentru mai multe poze accesaţi link-ul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu