O legenda recucerește lumea! Care a fost cel mai bine vândut coupe sportiv în 2015 (FOTO)

Ford Mustang este unul dintre cele mai apreciate modele din Statele Unite, acolo unde a fost lansat în anii '60, iar debutul pe piaţa europeană din vara anului trecut a contribuit la creşterea vânzărilor.

De fapt, datele centralizate de IHS Automotive arată că Ford Mustang a fost cel mai bine vândut coupe sportiv la nivel mondial în 2015, cu 110.000 de unităţi, scrie automarket.ro.

De altfel, acesta a fost singurul coupe sportiv care a trecut de borna de 100.000 de unităţi, în timp ce varianta cabrio a strâns 30.000 de comenzi.

Vânzările sunt cu atât mai spectaculoase cu cât modelul este disponibil în număr limitat de exemplare pe pieţele din China şi Marea Britanie. În Europa, Ford Mustang are până în prezent 16.600 de clienţi, iar la începutul acestui an este deja cel mai bine vândut coupe sportiv în Germania şi Franţa.

Unul dintre secretele succesului este oferta variată de motoare. În Statele Unite, creşterea de vânzări a venit din partea noii generaţii, care preferă motorul EcoBoost de 2.3 litri, în timp ce pieţele din Germania sau Australia au optat preponderent pentru motorul V8 de 418 CP.

În România, Ford Mustang are un preţ de bază de 36.000 de euro pentru versiunea cu motor EcoBoost de 2.3 litri şi cutie de viteze manuală, dar ajunge până la 43.000 de euro pentru versiunea cu motor V8 de 5 litri şi cutie de viteze automată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu