O întreprindere din România va deschide circa 200 de locuri de muncă la Bălţi

Embed:

Parcul Industrial Răut din Bălţi are un nou rezident. O întreprindere din România promite să deschidă în următoarele două luni aproximativ 200 de noi locuri de muncă. Astăzi investitorul a semnat un contract de locaţiune cu administraţia parcului industrial şi poate deja să-şi înceapă activitatea de amenajare a halelor de producţie.

Investitorul activează de aproape doi ani în Moldova și intenţionează să-şi extindă activitatea. În cel mult două luni, compania va amenaja mai multe hale unde vor fi produse cablaje din diverse metale.

"Sperăm că la sfârsitul lunii ianuarie să ne mutăm aici şi planificăm să ajungem la un numărul de 400 de oameni. Să aducem mai multă producţie care implică mai multă tehnologie", a zis omul de afaceri Cătălin Naidin.

Angajaţii parcului industrial salută această iniţiativă:

"Noi avem nevoie de aceste locuri de muncă, aproape 30 la sută din locuitori sunt peste hotare. Poate astfel vor fi motivaţi să revină să muncească aici."

"Noi sperăm mult că aici vor fi deschise cât mai multe locuri de muncă. În acest domeniu sunt deja rezultate şi ne bucurăm de acest lucru."

"Aşa cum am înţeles ei planifică în câteva lună să inceapă activitatea, cred că şi salariile vor fi mai mari, şi tinerii vor avea de lucru. Numai aşa vom merge înainte spre viitor."

Prezent la o întâlnire cu angajații parcului industrial, președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, i-a asigurat că aproximativ 1000 de noi locuri de muncă vor fi deschise aici în următorii ani.

"În viziunea Partidului Democrat, problema numărul unu care cere o concentrare totală de eforturi şi susţinere este atragerea de investiţii. Pe această cale, crearea de noi locuri de muncă, pe această cale reindustrializarea ţării. Noi vom continua ca şi echipă să punem accent pe acele politici care vor aduce investiţii in Moldova din vest şi din est", a zis politicianul.

Parcul Industrial Răut a fost deschis acum doi ani, pe teritoriul unei uzine care nu a funcționat de aproape 30 de ani. Parcul are patru rezidenţi. Investiţiile efectuate până acum depăşesc suma de 50 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu