O încălcare a regulilor de circulaţie la fiecare 20 de secunde. Ce intersecţie le dă bătăi de cap şoferilor

Fără reguli de circulație întro intersecție din sectorul Botanica al Capitalei. Un experiment Publika TV a demonstrat, că șoferii încalcă regulile de circulație în această intersecție la fiecare 20 de secunde. 

Intersecția strazilor Independenței, Hristo Botev și Tudor Strișcă din Capitală. Barele de separare a benzilor de circulație au apărut aici la finele lunii trecute.

Odată cu ele au fost schimbate indicatoarele și, respectiv, regulile de circulație din această intersecție.  De acum încolo, de pe strada Tudor Strișca se circulă doar înainte pe strada Independenței. 

Să facem un mic experiment. Tot de ce avem nevoie pentru asta este camera de luat vederi, un ceas și această intersecție ciudată. Să verificăm câți șoferi timp de 20 de minute vor ignora regulile de circulație și vor întoarce volanul la stânga.

Rezultatul final: timp de 20 de minute în obiectivul nostru au ajuns 56 de contravenienți. Mulți dintre ei, însă, au o explicație.

– Aici trebuie să fie o linie neîntreruptă, ca să se vadă pînă la capăt. Altfel oamenii se încurcă. Ce-i drept, este semn că se circulă doar înainte. – Este valabil pînă la următoarea intersecție. – Cred că da, dar aici nu-i clar. Dacă ar fi fost linia neîntreruptă pînă la capăt ar fi fost mai bine, a spus un şofer.

Printre contravenienți sunt și acești doi șoferi, care crează o situație periculoasă, când decid să ajungă pe strada Hristo Botev mergând pe contrasens.

Oamenii legii explică, că noile reguli de circulație din această intersecție nu sunt un moft, ci o strictă necesitate. Doar așa circulația din acest sector al orașului poate fi fluidizată.

Intersecția cu probleme este special monitorizată de inspectorii de patrulare. Pedeapsa pentru încălcărea noilor reguli de circulație din această intersecție constă din trei puncte de penalizare și o amendă în mărime de 750 de lei.

Lasă un comentariu