O încăierare în masă a izbucnit între afgani şi sirieni pe insula greacă Samos

O încăierare în masă a izbucnit între afgani şi sirieni aflaţi într-o tabără suprapopulată de pe insula greacă Samos, luni noaptea, obligând poliţia să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, scrie agerpres.ro.

Situaţia a escaladat şi mai mult după ce au izbucnit incendii în mai multe locuinţe improvizate din tabără, fiind necesară o evacuare parţială a acesteia, potrivit postului de televiziune Skai.

Cel puţin trei bărbaţi au primit îngrijiri pentru răni cauzate prin înjunghiere, în timp ce alţi opt s-au plâns de probleme respiratorii, a precizat secretarul de stat grec Manos Logothetis, marţi dimineaţa.

Tabăra de refugiaţi, unde sunt verificate cererile celor care vor să obţină azil în Uniunea Europeană (UE), a fost construită pentru a primi 650 de oameni, însă la ora actuală găzduieşte în jur de 5.700 de persoane, potrivit datelor guvernului grec.

Situaţia este similară în alte insule greceşti de lângă coasta turcă, unde migranţi continuă să sosească în speranţa că vor putea să-şi continue călătoria spre ţări europene prospere.

Tensiunile sunt la cote ridicate, date fiind suprapopularea şi condiţiile mizerabile din tabără.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu