O iluzie optică aparent banală ar putea fi de mare ajutor în diagnosticarea bolilor din spectrul autist

Cercetătorii italieni au creat o iluzie optică aparent banală, dar care ar putea fi de mare ajutor în diagnosticarea bolilor din spectrul autist.

Oamenii de știință de la Universitatea din Pisa au creat iluzia optică după ce au studiat legatura dintre dilatarea pupilei la anumiți stimuli vizuali și autism, potrivit Science Alert.

Bolile din spectrul autist pot include numeroase forme și simptome și pot fi de la ușoare până la severe. Nu e de mirare de ce cercetătorii caută modalități noi, cât mai ușoare, pentru diagnosticarea pacienților. 

Iluzia optică este formată din mai multe puncte albe și negre, care par a forma o coloană ce se rotește. Oricine vede astfel poate să stea liniștit, are mai puține șanse să dezvolte o boală din spectrul autist.

Cei care văd două foi cu buline care se suprapun una pe cealaltă au mai multe șanse să sufere de autism. Conform studiului, pupila posibililor pacienți își va schimba mărimea, întrucât ei vor tinde să se concentreze mai mult pe detalii și nu pe imaginea în ansamblu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu