O icoană făcătoare de minuni, adusă la Mănăstirea Ciuflea din Capitală. Moldovenii pot veni să se închine

Embed:

Moldovenii pot veni, începând de astăzi, să se roage la o icoană făcătoare de minuni adusă de pe Muntele Athos din Grecia. Obiectul de cult a fost adus la Mănăstirea Sfântul Mucenic "Teodor Tiron" din Chişinău. De dimineaţă, în faţa lăcaşului, sute de credincioşi au format cozi de zeci de metri pentru a se putea închina sfintei icoane. 

Mai mulţi preoţi au oficiat o slujbă religioasă specială când a fost adusă Icoana Maicii Domnului Mângâietoarea. Obiectul de cult a fost oferit de Mănăstirea Vatopedu de pe Muntele Athos.

Credincioşii veniţi la mănăstire speră rugăciunile le vor fi auzite:

"Cu spreanţa în viitor, cu speranţa de curăţire de păcate, de cele rele, de dureri".

"Aseară am auzit la televizor şi mi-am zis că, cu tot răul, dar mă duc şi bodaproste lui Dumnezeu că am reuşit şi cred că va fi de ajutor la toată lumea".

Unii credincioşi au aşternut un covor din petale de trandafir şi fire de grâu pentru icoană:

"Maica Domnului a trecut pe această cale. Pentru mine este foarte important, pentru că vreau să-mi luminez casa, vreau să mă luminez cel puţin pentru o clipă".

Această icoană va fi în ţara noastră până în data de 12 iulie.

"Această icoană sper eu că va fi spre mângâiere pentru tot sufletul creştinesc necăjit şi osândit, care are nevoie de mijlocirea Maicii Domnului în faţa fiului său pentru păcatele noastre", a declarat duhovnicul Mănăstirii Teodor Tiron, Nicolae Roşca.

Această icoană a Maicii Domnului este o frescă din secolul al XIV-lea, care s-a aflat pe zidul exterior al bisericii mari a Mănăstirii Vatoped. După săvârşirea minunii din 21 ianuarie 1320, când a salvat obştea şi mănăstirea de la pieire, icoana a fost strămutată în stânga katholikonului, într-un paraclis închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu