O icoană făcătoare de minuni a ajuns la Mănăstirea Sfântul Teodor Tiron din Chișinău

Embed:

Sute de oameni au venit la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală pentru a întâlni Icoana Maicii Domnului "Umilenie". Icoana făcătoare de minuni are față dublă și a fost adusă din regiunea Breansk din Rusia. Acum două decenii, sfânta imagine nu era decât o filă de calendar.

Enoriașii au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni în speranța ca aceasta îi va ajuta:

"Nici nu am cuvinte să spun totul. Toată nădejdea ne este la Maica Domnului. Numai ea, dacă ați observat, să cerem ceva, nu poate să ne refuze nicicând".

"Ne rugăm pentru sănătate. Sănătatea noastră, eu singură nu-s prea sănătoasă, a familiei, a copiilor".

"Îi mulțumim Domnului că ne-a ajutat să venim să ne închinăm la această icoană sfântă care ne aduce pace în sufletele noastre, liniște".

Preoții de la mănăstire spun că vor deschide porțile fiecărui enoriaș care va veni să se închine sfintei icoane.

"Noi ne bucurăm și credem și nădăjduim că sosirea acestei icoane va fi spre binele fiecărui creștin care va veni, se va închina, va cere și se va ruga către Maica Domnului", a spus Nicolae Roşca, arhimadritul Mănăstirii Ciuflea.

Icoana are o istorie neobișnuită. Acum 18 ani, Natalia Murașkina a cumpărat un calendar expirat cu chipul Maicii Domnului. Femeia l-a lipit pe perete, iar când îi era mai greu, se ruga acesteia. Într-o zi, un colț s-a dezlipit, iar femeia a observat pe verso chipul Fecioarei format din mirul pe care l-a emanat imaginea.

"A început să miroase ceva în casă și nu înțelegeam ce anume. Cele trei picături care au apărut, miroseau atât de frumos, de parcă eram în Paradis", a explicat Natalia Muraşkina, deținătoarea icoanei.

Mai târziu, reprezentanții bisericii din Rusia au transformat acest calendar într-o icoană cu față dublă. Credincioșii spun că aceasta tratează cancerul și infertilitatea femeilor. Icoana se va afla la Mănăstirea Ciuflea timp de două săptămâni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu