O grupare specializată în migrația ilegală, destructurată la Ungheni. Suspecţii au obținut venituri de câteva mii de euro

O grupare specializată în migrația ilegală a persoanelor de origine afro-asiatică, care operau prin Republica Moldova spre Uniunea Europeană, a fost destructurată de poliţiştii de frontieră.
 
Mai exact, patru cetățeni străini au fost reţinuţi în urma unor descinderi la domiciliile lor în raza municipiului Ungheni cât și în afara acestuia. Persoanele respective au vârste cuprinse între 22 și 25 de ani și sunt originare din Bangladesh și India. Ulterior, tinerii au fost transmiși Biroului de Migrație și Azil.
 
La audieri, străinii au declarat că erau cazați de două zile în acest imobil și urmau să fie ajutați de către anumite persoane, contra cost, să traverseze ilegal frontiera de stat peste râul Prut. Dovadă este și o barcă gonflabilă care a fost depistată în timpul descinderii. Tot atunci au fost ridicate mai multe bunuri care servesc drept probe concludente, folosite de membrii grupării. La fel, au fost disponibilizate două mijloace de transport ce erau folosite la transportarea cetățenilor străini în zona de frontieră.
 
Suspecţii organizau transportarea, intrarea și șederea străinilor, cu tranzitarea ilegală a teritoriului Republicii Moldova. În rezultatul acestor acțiuni, membrii grupării ar fi obținut venituri de câteva mii de euro.
 
Polițiștii de frontieră au aflat că membrii grupării erau specializați în identificarea cetățenilor cazați în Centrul de plasament pentru străini al Biroului de Migrație și Azil, care ulterior, acționau la scoaterea ilegală a persoanelor din RM prin traversarea râului Prut pe segmentul "verde" al frontierei de stat spre UE.
 
dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 67.500 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.
loading...

Lasă un comentariu