O grupare islamistă afiliată Al-Qaida oferă zece cămile pentru capturarea lui Barack Obama

Gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, afilială reţelei teroriste Al-Qaida, a comunicat că oferă o recompensă de zece cămile pentru informaţii care ar duce la capturarea şi eliminarea preşedintelui SUA, Barack Obama, şi două cămile pentru secretarul de Stat american Hillary Clinton, relatează CNN, citat de Mediafax.

Gruparea somaleză a făcut acest anunţ în contextul în care Statele Unite oferă milioane de dolari pentru informaţii despre şapte membri ai ierarhiei Al-Shabaab.

Într-o înregistrare audio postată pe site-uri islamiste, Fuad Mohamed Khalaf, considerat de serviciile secrete ca fiind finanţatorul Al-Shabaab şi pentru capturarea căruia există o recompensă de cinci milioane de dolari, a declarat: "Oricine oferă informaţii care să conducă la localizarea şi capturarea necredinciosului Barack Obama şi a soţiei lui Bill Clinton, o femeie cu numele Hillary Clinton, va primi o recompensă. Este vorba de zece cămile pentru Barack Obama şi de două cămile pentru Hillary Clinton".

Gruparea Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (HSM - Mişcarea Tinerilor Mujahedini) - cunoscută în presă sub denumirea Al-Shabaab - este foarte activă în regiuni din sudul Somaliei şi este afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu