O grupare de români, care fura la greu în Franţa, destructurată. Cum acţionau

O grupare formată din români care furau bani din societăţi comerciale din Franţa, după ce rupeau sau tăiau acoperişurile firmelor, a fost destructurată de IGPR. Prejudiciul este estimat la 400.000 de euro.

Poliţiştii au făcut, în urmă cu două zile, şapte percheziţii în judeţul Galaţi, pentru destructurarea unei grupări din români care ar fi comis mai multe furturi din societăţi comerciale, pe teritoriul Franţei.

"Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în cursul anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi", arată poliţiştii.

În urma celor 7 percheziţii din diferite locaţii ale judeţului Galaţi, 3 mandate europene de arestare, emise de autorităţile franceze pe numele persoanelor bănuite, au fost puse în executare.
 
Românii cercetaţi sunt bănuiţi că ar fi acţionat în Franţa, în perioada 2013-2017, iar modul lor de operare consta în ruperea sau tăierea, în timpul nopţii, a acoperişului de la clădirile în care erau amplasate societăţile comerciale şi sustragerea sumelor de bani păstrate peste noapte în casele de marcat.

În acest fel, gruparea ar fi comis 31 de furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 400.000 de euro, fără ca în calculul acestuia să fie luate şi distrugerile cauzate clădirilor.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul criminaliştilor şi poliţiştilor de intervenţie şi acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Galaţi.

Totodată, la acţiune au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu