O grupare criminală din Moldova a comis un atac tâlhăresc în Cipru. Ce riscă membrii

Embed:

Patru moldoveni au intrat în custodia autorităţilor din Moldova şi Cipru, după ce au comis un atac tâlhăresc asupra unei cipriote în vârstă, căreia i-au lut bani şi bijuterii. 

Unul din bănuiţi, sportiv de performanţă, s-a deghizat în uniformă de poştaş şi a intrat în casa victimei, a bătut-o şi a imobilizat-o, în noiembrie anul trecut.

Între timp, ceilalţi bănuiţi, cu cagule pe cap, au intrat în casa victimei şi au ridicat seiful, de unde au sustras 40.000 de euro şi bijuterii în valoare totală de 700.000 de euro.

"Au fost identificate practic toate persoanele comiterii infracţiunii. Se petrec măsuri speciale în vederea determinării cine a fost totuşi organizatorul comiterii infracţiunii. În urma efectuării percheziţiilor au fost depistate o parte a lucururilor sustrase din Cipru", a precizat procuroul Maxim Gropa. 

Victima a reuşit să sune la poliţie, care a demarat ancheta. Unul din inculpaţi a fost reţinut în România şi acum este inculpat în Cipru, riscând închisoare pe viaţă

Potrivit şefului Direcţiei Combaterea Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, Lilian Pântea, ceilalţi trei, originari din Chişinău şi sudul Moldovei, au fost reţinuţi în Moldova, după ce s-au aflat o perioadă pe teritoriul regiunii transnistrene, fără să ştie că sunt filaţi. În privinţa lor a fost emis un ordinde arest pe un termen de 30 de zile.

În timpul percheziţiilor efectuate în casele suspecţilor, polițiștii  au  depistat două kilograme de substanțe narcotice, carduri bancare, bijuterii din aur şi ceasuri.

Pentru că Republica Moldova nu-şi extrădează cetăţenii, cei trei bănuiţi vor fi judecaţi în ţară, riscând până la 15 ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu