O gravidă a murit după ce a trecut prin patru spitale

O tânără din Roman, gravidă în 21 de săptămâni, a murit după ce a fost plimbată între patru spitale din două judeţe, scrie digi24.ro.

Greşeala pare sa fi fost făcută chiar de medicii din prima unitate medicală, cea din Roman, care nu ar fi descoperit o infecţie urinară care mai târziu a dus la septicemie. Medicii de la Iaşi spun că atunci când pacienta a ajuns la ei, era deja prea târziu. Conducerea Spitalului Municipal din Roman face o anchetă.

Bianca avea 27 de ani şi era însărcinată în 21 de săptămâni. Aştepta cu nerăbdare primul său copil. Diagnosticată din copilărie cu distrofie musculară, după o viaţă într-un scaun cu rotile, s-a încăpăţânat să-şi întemeieze o familie. A rămas însărcinată. Toate au fost bune, până pe 5 ianuarie. Atunci s-a simţit prima dată rău şi s-a dus la consult la Spitalul din Roman.

Cristinel Cimpoi, socrul Biancăi: „Au internat-o de urgenţă în spital, o banală răceală. De la perfuzie la perfuzie, ea se înmuia. Nu-şi revenea. Ea se ducea din ce în ce la vale. Nu mai mânca, nu mai vorbea, nu mai cunoştea pe nimeni.”

După trei zile, tânăra era deja stare critică. O zi mai târziu, medicii de la Spitalul Municipal Roman au decis să o transfere la Iaşi.

Cristinel Cimpoi, socrul Biancăi: „(Stare – n.r.) Foarte gravă! În comă a plecat de aici!”

Oana Onu, director medical al Spitalului Municipal Roman: „Pacienta nu a plecat intubată. O stare uşoară de somnolenţă, deci în momentul în care a fost preluată de ambulanţă ea era conştientă, cooperantă”.

Medicii de la Iaşi spun, însă, că lucrurile erau mult mai complicate. Tânăra a fost dusă iniţial la Maternitatea „Elena Doamna".

Dr. Mihnea Hurmuzache - purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Iaşi: „Ea a venit de la ei cu iminenţă de avort, dar nu s-a pus problema de aşa ceva. Existau şi au existat bătăi ale cordului fetal până în ultimul moment”.

Din cauza distrofiei musculare, medicii au decis să o transfere la Spitalul de Neurochirurgie. Abia după investigaţii, a fost trimisă la spitalul de Boli Infecţioase.

Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Iaşi: „Din păcate, la momentul în care a intrat în triaj, pacienta era deja în stop cardiorespirator”.

Cadrele medicale au încercat zadarnic să o resusciteze.

Mihnea Hurmuzache, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: „Probabil că aceasta a fost începutul. O infecţie urinară care nu a fost, poate, corect abordată din punct de vedere terapeutic şi care s-a transformat într-o septicemie”.

Familia spune că va face o plângere la Colegiul Medicilor. Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat deja poliţia.

loading...

Lasă un comentariu