O furtună puternică loveşte Europa. Inundaţii, haos în trafic şi oraşe fără lumină

Embed:

În Marea Britanie, stihia a provocat întreruperi în trafic, deconectări masive de curent electric și inundații. În ţară a fost anunţat Cod galben de vânt puternic. Potrivit meteorologilor, viteza acestuia depăşeşte 144km/h.

Multe companii aeriene au anulat sute de zboruri internaționale și interne. Cu toate acestea, din cauza furtunii unii piloți au reuşit să stabilească un record de viteză pentru zborul transatlantic. Datorită vântului puternic de furtună zborul de la New York la Londra a durat 4 ore 57 de minute, ceea ce este cu aproape o oră și jumătate mai repede decât era prevăzut în orar.

Furtuna a ajuns în Franța, Ţările de Jos și Belgia. Potrivit Euronews, în aceste ţări a fost emis Cod portocaliu. În Belgia toate parcurile sunt închise, unele străzi și anumite secțiuni de autostrăzi sunt blocate. În nordul Franței, viteza rafalelor depășeşte 150 km / h.

Există informaţie despre acoperișuri smulse, copaci și piloni de linii electrice doborâţi. Parizienilor li se recomandă să nu iasă din casă. În nord-vestul Germaniei, traficul de trenuri este oprit aproape complet . Trenurile rapide și trenurile de lungă distanță au fost anulate.

Potrivit presei germane, în Saarland au fost înregistrate victime : două persoane au primit răni grave în urma căderii unui copac.

În Marea Baltică, există pericol de valuri de până la cinci metri înălțime. Ministerul rus pentru situații de urgență a emis avertizare în legătură cu furtună în regiunea Kaliningrad.

loading...

Lasă un comentariu