O fotografie care a fost premiată într-un celebru concurs s-a dovedit a fi un fals. Cum a fost posibil

O imagine spectaculoasă - un urs furnicar, surprins în plină noapte, sub un cer înstelat - care i-a adus autorului ei un prestigios premiu de fotografie într-o secţiune dedicată vieţuitoarelor sălbatice, prezintă, cel mai probabil, un animal împăiat, informează AFP.

Intitulată "Prădător nocturn", imaginea, realizată în parcul Emas din Brazilia, i-a permis lui Marcio Cabral să câştige în 2017 premiul pentru cea mai bună fotografie la categoria "Animale în mediul lor", decernat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra, scrie Agerpres.

Totuşi, la scurt timp după aceea, muzeul londonez a primit din surse anonime diverse documente care au pus sub semnul îndoielii autenticitatea imaginii, inclusiv fotografii ale unui urs furnicar împăiat ce era expus în faţa intrării principale a parcului Emas şi care se asemăna extrem de mult cu animalul imortalizat pe peliculă de Marcio Cabral, scrie digi24.ro

"Este foarte probabil ca animalul din fotografie să fie un specimen împăiat", au declarat vineri reprezentanţii Muzeului de Istorie Naturală din Londra.

"Există elemente în ţinuta animalului, morfologia lui, smocurile lui de păr (...), motive de pe gât şi de pe cap care sunt mult prea similare pentru a putea fi vorba despre două animale diferite", a precizat instituţia londoneză.

Întrucât regulamentul concursului stipulează că fotografiile înscrise nu trebuie "să încerce să prezinte realitatea în mod fals", organizatorii competiţiei fotografice i-au retras lui Marcio Cabral premiul pe care i l-au acordat în 2017, în pofida dezminţirilor ferme ale acestuia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu