O fostă angajată a Băncii de Economii a Moldovei, CONDAMNATĂ la 12 ani de închisoare. Ce a comis femeia

Embed:

O femeie din raionul Rezina a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru delapidarea averii străine, în proporţii deosebit de mari.

Infracţiunile au fost comise în perioada în care aceasta a deţinut funcţiile de controlor-casier al filialei din satul Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina a Băncii de Economii a Moldovei (BEM) şi cea de şefă a Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 - 2015, inculpata, activând în calitate de controlor-casier al filialei respective a BEM a fraudat 13 conturi de depozit, deschise fictiv pe numele a 10 potenţiali deponenţi, însuşind ilegal circa 891 mii lei.

De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că în septembrie 2015, activînd deja în calitate de şef al Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, inculpata a însuşit ilegal 34 mii lei - bani încasaţi de la locuitorii satulului pentru achitarea serviciilor.

Inculpata nu şi-a recunoscut vinovăţia. Cu toate acestea, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpata a fost privată de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de 4 ani.

De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în contul Centrului de poştă Rezina, a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu