O firmă de construcţii, obligată să plătească despăgubiri proprietarului unei case pentru reparație de proastă calitate

Embed:

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor a obligat o firmă de construcţii să plătească despăgubiri proprietarului unei case din satul Brăneşti, raionul Orhei. Asta după ce muncitorii de la această firmă au reparat necalitativ faţada locuinţei.

Deşi, agentul economic a dat o garanţie de cinci ani pentru lucrări, după câteva luni au apărut fisuri pe casă.

"Cel mai mult e afectată faţada aceasta, iată aici fisuri, peste tot, dacă observaţi e peste tot. "

Bărbatul spune că i-a cerut agentului economic de mai multe ori să repare fisurile care au apărut încă de anul trecut, când a fost făcută faţada.

"În toamna tot acelaşi an a vopsit din nou toată faţada, însă rezultat cum aţi văzut fisurile au apărut din nou. M-am adresat iarăşi primăvara aceasta ca să fie înlăturate, o dată, a doua oară, a treia, nici un rezultat", a spus consumatorul Serghei Șchiliniuc. 

Aşa că, a făcut o reclamaţie la Agenția pentru Protecția Consumatorilor, iar firma de construcţii a fost obligată să-i întoarcă cei 2500 de euro primiţi pentru lucrări.

"Agenţia a reacţionat foarte rapid, undeva în două zile deja m-a sunat reprezentantul firmei respective şi în trei zile a venit şi m-a întrebat ce soluţie poate să fie făcută. Zic s-au faceţi din nou faţada sau îmi întoarce-ți banii", a spus consumatorul Serghei Șchiliniuc.

Reprezentanţii APC spun că problema s-a rezolvat pe cale amiabilă, iar agentul economic şi-a recunoscut vina.

" Consumatorul a cerut restituirea contravalorii pentru serviciul prestat şi inclusiv a vopselii care s-a utilizat. Agentul economic a refuzat, dar nu a respectat procedurile legale fiind citat pentru depunerea explicaţiilor i-a fost adusă la cunoştinţă încălcările care le-a scăpat din vizor, recunoscînd vina, a spus inspectorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, Ion Barbus.

De la începutul anului, la Agenția pentru Protecția Consumatorilor au fost depuse peste o mie de plângeri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu