O fetiţă de doar un an şi jumătate a ajuns la spital cu arsuri pe corp. Părinţii micuţei ar putea fi amendaţi

Embed:

O fetiţă de doar un an şi jumătate a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului. Este pentru a doua oară când micuţa ajunge la spital din cauza arsurilor.

Potrivit juriştilor dacă micuţa scapă cu viaţă atunci părinţii se pot alege cu o sancţiune contravenţională. Totodată, dacă procurorii vor stabili că este vorba despre vătămarea corporală gravă din imprudenţă, atunci, conform Codului Penal, părinţii riscă amendă în mărime de până la 300 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii. În plus juriştii susţin că dacă există un pericol iminent pentru viaţa şi sănătatea copilului, autoritatea tutelară poate decide luarea copilului de la părinţi.

Fetiţa este internată în secţia terapie intensivă. "Copilul este scos din stare de şoc, dar există complicaţii, ceea ce îngreunează starea copilului. Cu şase luni în urmă, el a fost încă o dată opărit. Starea lui a fost mai uşoară atunci", a declarat şef Secţiei arsuri a Spitalului Clinic Republican pentru Copii "Emilian Coţaga", Gheorghe Vicol.

Primarul din Lozova, Maria Ursachi, spune că va dispune demararea unei anchete pe acest caz.

"Vom vorbi cu familia, cu asistenta socială din Lozova şi Străşeni şi dacă va fi cazul vom apela şi la organele ierarhice superioare. Sunt tineri bravo, dar neatenţia", a menţionat edilul.

Vecinii familiei susţin că părinţii fetiţei sunt oameni responsabili: "Sunt bravo au copii şi sunt însuraţi, sunt cuminţi, sunt foarte buni, o familie exemplară".

Potrivit juriştilor, în astfel de cazuri, părinţii pot fi sancţionaţi contravenţional pentru neglijenţă sau chiar privaţi de drepturile părinteşti.

"Este prematur să vorbim despre privarea drepturilor de părinte, dar dacă este o a doua neglijenţă, Direcţia pentru protecţi Copilului trebuie să intervină", a explicat avocatul Violeta Gaşiţoi.

Anual, peste 300 de copii ajung cu arsuri la spital din cauza imprudenţei părinţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu