O fetiţă de doar patru ani, găsită sub dărâmături în urma unei explozii

Embed:

O fetiţă de doar patru ani a murit în urma unei explozii produse astăzi într-o gospodărie din satul Hrubna Nouă, raionul Făleşti. Corpul neînsufleţit al micuţei a fost găsit sub dărâmături de salvatori, după trei ore de căutări.

De asemenea, în momentul producerii incidentului, în locuinţă se afla şi bunica minorei, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Casa a fost făcută una cu pământul, după ce, potrivit datelor preliminare, a explodat o butelie cu gaz.  

Explozia s-a produs la ora opt dimineaţa. În acel moment, copila se afla în curte, cu tableta în mână.

"Doamna Angela bunica fetiţei a găsit-o în regiunea dată. Din spusele bunicii şi a cetăţenilor care erau aici, copilul era în spatele casei se juca cu tableta."  a spus Octavian Conea, poliţist de sector, comuna Taxobeni. 

În urma deflagraţiei, vecinii au alertat autorităţile despre dispariţia copilului.

" Mă duc în grădină iese fum. M-am speriat ce e aici am scos-o pe bunica fetiţei care nu o găsesc."

"Bunica a ars şi ambulanţa a luat-o la spital. "

Corpul fetiţei a fost scos de sub dărâmături după trei ore de căutări.

" Împreună cu civilii, cu bărbaţi am desfăcut dărâmăturile acestea. Au fost implicaţi 22 de colaboratorii a situaţiilor excepţionale. Copilul a fost găsit sub un perete care a căzut . a spus şeful secţiei situaţii excepţionale Bălţi, lilian Botnariuc.

Fetiţa era acasă doar cu bunica.

" Am auzit cum a explodat ceva şi când am ieşit în stradă am văzut că fug de acolo. Angela era aici, chiar după peretele acesta, era toată arsă şi striga după Denisa. "

Femeia a fost transportată în stare gravă la spitalul din Făleşti. Potrivit medicilor, aceasta a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului.

"E afectată faţa, gâtul, peretele anterior al toracelor şi posterior, ambele membre superioare şi inferioare." a anunţat Igor Cheptea, medic traumatolog. 

Părinţii fetei erau plecaţi la Iaşi în momentul exploziei. Când au revenit acasă, au găsit totul distrus.

Casa a fost construită recent din bolţari din beton.

"A fost una din cele mai frumoase case din satul Hrubna. Au muncit la Italia au venit cu bani, au facut casă frumoasă, casă mare. " a spus Victor Onofrei, primarul comunei Taxobeni. 

Potrivit informaţiilor preliminare, deflagraţia s-a produs în momentul în care bunica a aprins aragazul pentru a fierbe lapte.

"Scurgere de gaz a fost cred că. Aşa de tare nu niciodată au mai fost cazuri da nu aşa de tare. " spune Grigore Butu, salvator.

La faţa locului, salvatorii au găsit trei butelii cu gaz. Specialiştii urmează să stabilească toate circumstanţele producerii accidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu