O fetiţă de doar doi ani, găsită dormind lângă o livadă din raionul Teleneşti

Embed:

O fetiţă de doar doi ani şi jumătate din satul Chiştelniţa, raionul Teleneşti şi-a petrecut toată noaptea, singură, pe un câmp, după ce a fost lăsată nesupravegheată. Micuţa a ieşit din curtea casei vineri la amiază şi a fost găsită abia azi dimineaţă la cinci kilometri distanţă de locuinţă, la marginea unei livezi. Asta după ce a fost căutată de un grup de 50 de persoane, între care apropiaţi, vecini, poliţişti şi salvatori.

" Unde ai fost tu? Ai fost departe, da, tati?"

Mama povesteşte că s-a dus cu băiatul mai mare la tuns şi a lăsat mezina sub supravegherea unei vecine în etate, care ar avea probleme psihice.

"Între orele unu, două, ea dormea. La ora trei ea nu mai era. Ea era cu o vecină care stătea pe scări, dar ea dormea în casă. Cu băieţelul m-am dus şi l-am frezat în sat şi când m-am întors, ea nu mai era.", a spus Lidia Lașcu, mama fetiţei.

Speriată, femeia a căutat-o iniţial prin curte, apoi prin mahala. Ulterior, i s-au alăturat şi soţul, venit de la muncă de la Chişinău, şi vecinii.

"Am căutat-o peste tot, prin râpi, prin porumb. Ea aşa copiii să-i lase singuri nu a fost niciodată. Îi lua tot timpul cu ea".

"Am căutat pe unde ştim noi, peste tot am căutat, nu am găsit fetiţa. Mama era îngrijorată şi plânge, unde e fetiţa."

Spre seară, părinţii au mers la poliţie. Alături de poliţişti şi salvatori, sătenii au căutat fetiţa până după miezul nopţii, iar dimineaţă au reluat operaţiunea. În cele din urmă, copilul a fost găsit într-o livadă din apropierea satului vecin. Fetiţa era în grija unui paznic. Bărbatul a declarat că a găsit copila care dormea pe cîmp la primele ore ale zilei.

"- A mai fost plecată de acasă?
- Nu, niciodată.
- Acum o veţi păzi?
- Veţi cu ochii în patru.", a zis Afanasie Donos, tatăl micuţei.

"Este foarte iute. Este Doamne fereşte. Acum este aici, acum este dincolo. Este chiperi de vazon", a zis Lidia Lașcu, mama fetiţei.

Familia este în atenţia autorităţilor publice locale şi a asistentului social.

"Familia dată este una social vulnerabilă, se află la evidenţă. În privinţa acestei familii noi am întocmit un proces verbal", a declarat Zinaida Popescu, asistent social.

Oamenii legii au iniţiat o anchetă şi vor stabili dacă părinţii copilei se vor alege cu un avertisment sau cu o amendă.

Lasă un comentariu