O fetiţă de 5 ani a murit, după ce medicul a refuzat să o consulte pentru că întârziase la programarea medicală

Fetița de cinci ani suferea de astm sever și a fost dusă de urgență de către mama ei la un medic. Pentru că au întârziat la programarea pe care o aveau, doctorul a refuzat să mai consulte copilul.

Ellie-May Clark a fost dusă la clinica Grange în Newport cu 5 minute după ora la care mama ei, Shanice Clark, făcuse programare, potrivit theguardian.com, citează libertatea.ro. Se programase de urgență la ora 17:00, la Dr. Joanne Rowe, pentru că Ellie-May avea probleme de respirație și nu putea să meargă. Shanice Clark și micuța Ellie au ajuns la clinică și au așteptat recepționerul, ca apoi să fie la ușa medicului unde între 17:10 și 17:18.

Doctorul avea însă o regulă de 10 minute: nu primea pacienții care întârziau mai mult de 10 minute de la ora stabilită pentru programare. Așa că a refuzat să o vadă pe fetiță.

"De ce doctorul nu vrea să mă vadă", a întrebat-o Ellie pe mama ei, înainte să ajungă acasa. Copilul s-a culcat în jurul orei 20:00.

La ora 22:30, Shanice și-a auzit fetița tușind și a chemat o ambulanță. Ellie-May a murit la scurtă vreme după ce a fost transportată la spitalul Royal Gwent.

Cazul șocant a avut loc acum doi ani în Newport, Wales, însă abia acum rudele micuței au primit, în urma unei anchete, un răspuns clar în privința morții fetiței lor de 5 ani.

Anchetatorii au stabilit că medicul Joanne Rowe o putea salva pe micuță dacă îi oferea acesteia tratamentul de care avea nevoie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu