O fetiţă cu Sindromul Down, BOLNAVĂ DE GRIPĂ în stare gravă, a fost refuzată de MAI MULTE spitale. Cauza indignantă pe care o invocă medicii

Doi părinţi din Olt fac acuzaţii grave. Fetiţa lor, în vârstă de trei ani, care are sindrom Down, este în stare extrem de gravă din cauza infecţiei cu virusul gripal. Timp de zece zile, fetiţa a fost plimbată prin mai multe spitale din Capitală şi Craiova, pentru că nu ar fi avut o trimitere de la medicul de familie.

În faţa secţiei de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Craiova, cei doi părinţi se aşteaptă la ce e mai rău. Fetiţa lor de trei ani e în stare foarte gravă.

"Mi-au spus să mă aștept din clipă în clipă, că rezultatul ar fi fost tragic până la urma, ea având şi Down", povestește femeia.

Coşmarul a început în urmă cu nici două săptămâni, când, la sfatul medicului, au plecat să-i facă fetiţei mai multe analize la un spital din Capitală. Timp de opt ore ar fi stat cu ea, printre alţi copii bolnavi. Unii cu suspiciune de gripă.

"Veneau o băgau undeva, se uitau la ea. Nu avea niciun simptom, nu temperatură... Practic, sa vina un hematolog, sa-i citească analizele. Ca într-un final să vină să-mi spună că are leucemie".

Medicii au recomandat mai multe investigaţii la o clinică oncologică. Când au ajuns acolo, oamenii s-au lovit de un refuz. Motivul? Nu aveau bilet de trimitere de la medicul de familie. 

Părinţii şi copilul bolnav s-au întors acasă, în Olt, pentru hârtia de la medicul de familie. N-au mai apucat să revină la Bucureşti pentru că fetiţa a început să aibă simptome de gripă. Dar cazul a continuat să fie pasat între spitalele. Întâi la Slatina, apoi la Craiova. 

În acest moment copilul este în stare foarte gravă, este intubat şi ventilat mecanic.

Deşi medicii sunt reţinuţi în prognostic, părinţii încă speră. Dar vor să atragă atenţia asupra practicilor din spitale, astfel încît alţi copii să nu treacă prin ce trece fetiţa lor.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu