O fermă pentru creşterea crocodililor a dat faliment. Propiertarul nu ştie ce să facă cu sutele de reptile

Embed:

Imagini neobişnuite într-o colonie israeliană din Cisiordania. O fermă pentru creşterea crocodililor a dat faliment, iar sute de reptile au fost abandonate. Omul de afaceri israelian căreia îi aparţine compania nu ştie ce să facă, iar autorităţile încearcă să caute o soluţie.

În anii 90, Gadi Biton, un antreprenor israelian a înfiinţat ferma de crocodili în speranţa că va deveni o destinaţie turistică.

Violenţele dintre palestinieni şi israelieni i-au ţinut pe turişti departe, iar ferma a devenit furnizor pentru companiile de produse din piele. Afacerile au mers o perioadă, până când în 2012, legea privind animalele protejate a interzis creşterea crocodililor pentru piele.

De atunci au apărut şi problemele: ferma a fost abandonată, iar crocodilii rămaşi fără pază au început să evadeze. Acum 3 ani, nu mai puţin de 70 de crocodili şi-au făcut loc printr-o porţiune din gard.

Zile în şir, pompieri şi veterinari au căutat prin bălţile şi parcurile de lângă fermă până i-au prins pe toţi.

Un incident similar a avut loc şi în 2016.

"Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă vreun crocodil va reuşi să scape şi va ajunge în apele Iordanului. Vom avea un incident diplomatic şi poate atunci cineva va lua măsuri şi va găsi o soluţie rapidă la această problemă", a declarat David Elhayani, preşedintele Consiliului Regional din Valea Iordanului.

Deocamdată, animalele sunt hrănite o dată pe săptămână cu păsări moarte aduse de la un combinat avicol.

Şi pentru că reptilele se înmulţesc în continuare, dacă nu se iau măsuri urgent, în câţiva ani, vor fi mii de crocodili.

Autorităţile locale aşteaptă acum ajutor de la guvern.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu