O fermă din Ceadîr-Lunga, ÎN BEZNĂ de trei săptămâni. Cum se descurcă proprietarul

Embed:

Consecințele intemperiilor din luna aprilie sunt încă simțite în unele localități.

O fermă din satul Tomai, Ceadîr-Lunga, rămâne deconectată de la energia electrică. Asta după ce ninsorile au doborât mai mulţi stâlpi de electricitate.

Furnizorul de curent spune că nu poate face nimic, pentru că pilonii aparţin fermei. Proprietarul stânii susţine însă contrariul.

Mihai Gargalîc deține împreună cu fiul său, o fermă cu 500 de capre. Bărbatul spune că din cauza lipsei curentului electric nu poate păstra produsele la rece, iar animalele nu pot fi îngrijite corespunzător. 

Recent, proprietarul fermei a câștigat un grant din partea Uniunii Europene în valoare de 20 de mii de euro. Cu aceşti bani urmau să fie cumpărate frigidere moderne. Însă proiectul nu poate fi deocamdată realizat. 

Antreprenorul spune că stâlpii nu se află pe teritoriul fermei. 

"Eu nu ştiu de când acești stâlpi au devenit ai noștri. Și chiar dacă ar fi ai noștri, vorbim despre stihie. Eu nu am voie să mă apropii de acești stâlpi, mai ales că sunt sub tensiune", a spus fermierul.

Reprezentanții furnizorului susţin că vor putea reconecta energia electrică doar după ce stâlpii căzuți vor fi reinstalați.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu