O femeie şi un taximetrist, numiţi EROI după ce au salvat vieţi în timpul atacului de pe London Bridge

O femeie și un taximetrist au fost numiți eroi, după ce au dat dovadă de un curaj excepțional în timpul atacului de pe London Bridge, de sâmbătă seară, relatează The Telegraph, citat de Digi24.ro.

Un taximetrist a povestit cum o femeie a baricadat cu propriul corp intrarea într-un restaurant din centrul Londrei, pentru a-i împiedica pe teroriști să îi rănească pe cei aflați înăuntru.

În cele câteva secunde în care femeia a reușit să țină ușa închisă, clienții restaurantului au ieșit pe ușa din spate, iar ea a reușit să scape nevătămată.

"Erau doi pasageri, au ieșit din restaurantul Black and Blue. Mi-au povestit cum i-au împiedicat pe teroriști să intre în local. Ea știa că nu au intenții bune și a baricadat ușa cu propriul corp, în timp ce teroriștii forțau ușa. A durat doar câteva secunde, pentru că ei au fost mai puternici. Oamenii au ieșit apoi pe ușa din spate, așa că probabil a salvat în jur de 20 de vieți", a povestit taximetristul.

Un alt taximetrist a povestit cum a încercat să anihileze trei suspecți în timpul atacului. El i-a văzut pe aceștia înarmați cu cuțite de vânătoare și apoi înjunghiind oameni la întâmplare.

"Mi-am spus: o să încerc să îl lovesc și să îl pun la pământ. Am întors taxiul, era să dau cu mașina peste unul dintre ei, dar s-a ferit în ultima clipă. Apoi au venit polițiștii. Țipam la lumea de pe stradă să fugă, să se dea înapoi și să se ascundă. Erau câteva sute de oameni acolo", a spus bărbatul.

Cele două atacuri de la London Bridge și Borough Market ar fi fost coordonate, cred autoritățile. Șapte persoane au murit și alte 50 au fost rănite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu