"O femeie nu poate fi ŞEF! Un angajat al IGP condamnat pentru că şi-a hărţuit subalterna

Un angajat al Inspectoratului General de Poliţie a fost condamnat la amendă de 10.000 lei și privarea dreptului de a ocupa funcții pe un termen de 6 luni. Magistraţii Curţii de Apel l-au recunoscut vinovat de hărţuirea unei subalterne. 

La 11 februarie 2019, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a emis decizia de constatare a discriminării pe cauza nr. 221/18 care vizează comportamentul discriminator al unui șef de inspectorat, manifestat prin hărțuirea unei subalterne.

Mai exact, femeia s-a plâns că şeful său are o atitudine discriminatorie față de femeile care ocupă funcții de conducere. Aceasta afirmă că superiorul i-ar fi spus direct că își dorește un bărbat în funcția deținută de dânsa.

După această discuție a început să-i creeze un mediu ostil și intimidant la locul de muncă: îndemna subalternii femeii să nu se supună indicațiilor acesteia; răspândea informații ofensatoare despre viața privată; nu o invita la ședințele operative şi altetele.

Fiind constatată discriminarea pe criteriu de statut matrimonial și sex în câmpul muncii, Consiliu a întocmit un proces-verbal cu privire la  contravenție, pe care l-a expediat instanței pentru aplicarea sancțiunii. 

 

loading...

Lasă un comentariu