O femeie însărcinată și șase copii au fost torturați și uciși într-un ritual de exorcizare, în Panama

Trupurile neînsuflețite a șase copii și al unei femei însărcinate au fost găsite de autorități într-o groapă comună în Panama, victime ale unei secte religioase, au anunțat joi oficialii citați de New York Times.

Victimele, care locuiau într-un sat de pe malul mării, au fost răpite din casele lor de alți membri ai aceleiași comunități, bătute și ucise, în cadrul unui ritual religios care ar fi trebuit să îi elibereze de păcate, a declarat Rafael Baloyes, procuror șef al provinciei Bocas del Toro.

Femeia era mama a cinci dintre copii, iar al șaselea copil era al unui vecin. Copiii aveau vârste între unu și 17 ani.

Autoritățile au ajuns în sat miercuri după ce au fost informate că mai multe persoane sunt abuzate acolo. Oficialii au ajuns chiar în mijlocul unui șocant ritual religios, care se desfășura într-o biserică improvizată. ”Erau oameni ținuți acolo împotriva voinței lor, în vreme ce erau abuzați. Una dintre victime era o femie dezbrăcată”, a relatat procurorul. Captivii, care erau legați și bătuți, urmau să fie uciși ”dacă nu se căiau pentru păcatele lor”, a mai spus procurorul.

Suspecții sunt membri ai unei secte evanghelice numite ”Noua Lumină a Domnului”. Din discuțiile cu membrii comunității, se pare că secta a început să deruleze ritualuri acum mai bine de trei luni. Dar răpirile, tortura și omuciderile au început săptămâna trecută, după ce un membru al sectei a anunțat că a primit un mesaj de la Dumnezeu.

 

loading...

Lasă un comentariu