O femeie din Sângerei, s-a trezit cu o datorie de 14 mii de lei, după ce a fost la un salon de frumusețe

Embed:

O pensionară din comuna Țambula, raionul Sângerei, s-a trezit cu o datorie de 14 mii de lei față de o companie de creditare, după ce a vizitat un salon de frumusețe din Bălţi.

Tatiana Ogorodnic a fost sunată acum trei luni de reprezentanții companiei şi invitată să facă o serie de proceduri cosmetologice.

A aflat acolo că are nevoie de tratament cât mai urgent.

Cam costisitor, ce-i drept, în condiţiile în care primeşte o pensie de 500 de lei. I s-a spus că poate plăti suma timp de un an, în rate, fără să i se explice că semnează un contract de împrumut, cu dobânda de 24 la sută.

"Le-am spus că nu am nevoie de niciun credit. Apoi, mi-a luat buletinul şi au completat actele. La început a fost o discuţie, iar apoi o femeie a scos de sub masă o foaie şi mi-a zis să semnez", a spus victima, Tatiana Ogorodnic.

Pensionara a realizat că a căzut în capcana şarlatanilor atunci când a fost sunată de la compania de microfinanţare, iar angajaţii i-au amintit că are de achitat rate de 1.200 de lei în fiecare lună.

Femeia a mers la salon să rezilieze contractul, dar reprezentanții companiei au refuzat.

"Dacă nu achit în fiecare lună atunci am de dat dobândă. Eu am rugat să reziliem contractul, dar mi-au cerut 700 de lei. Le-am zis că nu înțeleg ce mi se întâmplă și că nu voi achita nimic", a spus victima, Tatiana Ogorodnic.

După ce Publika TV a solicitat o reacţie din partea conducerii salonului de înfrumuseţare pe marginea acestui caz, reprezentanţii acestuia au acceptat să anuleze contractul.

" - A fost o neînţelegere. Noi am luat legătura cu Tatiana şi am constatat că ei nu i-a fost clar. - Dar i-aţi explicat ce semnează?

- Noi i-am spus că organizaţia financiară o să vorbească cu ea la telefon, o să o sune să o întreabe ce doreşte şi ce produs cumpără",a  comunicat administratorul salonului de înfrumuseţare, Evghenii Barcan.

Juriştii recomandă să citim cu atenţie contractele pe care urmează să le semnăm cu prestatorii de servicii.

"Orice persoană care are intenţia şi mizează pe stabilirea unui raport juridic pe bază de contract va trebui în primul rând să se documenteze foarte bine la capitolul conţinutul contractului. Niciodată nu semnăm un act care nu înţelegem. Orice semnătură reprezintă consimţământul persoanei", a spus juristul, Ion Buzinschi.

Tatiana Ogorodnic a depus o plângere la Procuratura Generală. Petiţia a ajuns la Inspectoratul Naţional de Investigaţii care a iniţiat o anchetă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu