O femeie din Salvador a primit cetăţenia americană la vârsta de 106 ani

O femeie din Salvador a primit cetățenia americană, la vârsta de 106 ani, marți - 6 noiembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în apropiere de Washington. Evenimentul coincide cu ziua alegerilor naţionale parlamentare, în care una din marile teme a fost reprezentată chiar de imigraţia provenită din America Centrală.

Maria Valles Bonilla a fluturat, în cadrul ceremoniei, un mic steag american şi a depus jurământul de cetăţenie cu mâna pe inimă, înconjurată fiind de familia sa, inclusiv de nepoți și strănepoţi, notează CNN.

Anterior, ea a fost intervievată de către serviciile federale de imigraţie, unde Maria Valles Bonilla a mărturisit că, de fapt, soţul său a avut acest vis de a deveni cetăţean american. Dar cum el a murit, între timp, a dus ea la capăt această procedură, ca un omagiu pentru acesta, scrie libertatea.ro.

"Chiar dacă nu ești atât de tânăr, poți să o faci. Am făcut-o la această vârstă", a declarat Valles, după ceremonia de marți.

Totuși, nu ea este cea mai veche persoană care devine cetățean american naturalizat. Un imigrant turc, în vârstă de 117 ani, a depus jurământul, în Los Angeles, în anul 1997.

În ultima perioadă, preşedintele american Donald Trump a dus o campanie intensă pe tema imigraţiei ilegale. El a vizat, în mod special, un grup format din mii de migranţi care se deplasează spre SUA cu intenţia de a trece ilegal granița.

Mulţi dintre ei provin din Mexic și Salvador, ţară de unde fug din cauza violenţelor permanente şi mai ales a sărăciei. De altfel, Donald Trump a ameninţat Mexicul, pe Twitter: "Voi apela la armata americană".

Cât privește recentele alegeri cu miză importantă în SUA, democrații au preluat controlul Camerei Reprezentanților, iar republicanii păstrează Senatul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu