O femeie de 111 ani, nevoită să-şi părăsească țara din cauza războiului. Care este dorinţa bătrânei

Embed:

A trăit o viață întreagă în țara sa natală, însă a fost nevoită să o părăsească la adânci bătrâneți. Este vorba despre o refugiată de 111 ani, care a plecat din Siria din cauza războiului dintre regimul Assad și rebeli.

Fiul ei a convins-o să lase tot și să se aventureze într-o călătorie periculoasă, care a culminat cu traversarea Mării Egee pe o ambarcațiune improvizată.

”Aș vrea să-mi văd orașul natal, Kobani, măcar încă o singură dată. Dar nu pot să mă întorc din cauza războiului”, a spus refugiata, Layla Salha.

Layla Salha a văzut multe în cei 111 ani de viață. Dar ultimii șase s-au dovedit a fi cei mai tumultoși. Ea a fost nevoită să părăsească Siria și și-a găsit liniștea în Grecia, unde a primit azil și a fost cazată într-un centru pentru refugiați din Atena.

Deși se simte în siguranță și este înconjurată de apropiați, ea spune că ultima ei dorință este să-și mai vadă încă o dată nepoatele, care au primit azil în Germania.

”Aș fi foarte fericită dacă ele ar veni să mă viziteze, pentru că deja nu mă mai simt în stare să fac o călătorie atât de lungă". a spus refugiata, Layla Salha.

Peste 50 de mii de refugiați din Orientul Mijlociu au primit azil în Grecia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu