O femeie care a mințit în CV pentru ca să obțină un loc de muncă bine plătit, condamnată la 25 de luni de închisoare

O femeie care a mințit în CV pentru a obține un loc de muncă bine plătit într-o administrație publică din Australia, iar apoi și-a angajat fratele în același loc, a fost condamnată la închisoare, informează CNN, citat de digi24.ro.

Veronica Hilda Theriault, de 46 de ani, a fost condamnată pentru înșelăciune și abuz în funcție, după ce a aplicat în 2017 la o poziție de CIO (chief information officer) plătită cu 270.000 de dolari australieni (185.000 de dolari pe an).

Femeia a deținut poziția puțin peste o lună, timp în care a încasat 22.500 de dolari, înainte să fie concediată.

Veronica Hilda Theriault a pledat vinovat la toate capetele de acuzare și a primit o sedință de 25 de luni de închisoare, cu executarea a cel puțin un an.

Femeia a depus un CV în care a trecut informații false privind educație și fostele locuri de muncă. După ce i-a fost acordat un interviu, s-a prezentat la telefon drept un fost angajator și și-a acordat singură un feedback pozitiv.

Anterior, în etapele preliminare ale interviului, femeia a folosit o fotografie a supermodelului Kate Upton pentru profilul său de LinkedIn.

După ce a început activitatea, și-a angajat fratele, deși nu era calificat pentru postul primit.

Adevărul a ieșit la lumină după ce starea mentală a femeii s-a agravat odată cu începerea activității. Judecătorul care a condamnat-o a spus că a luat starea sa de sănătate mentală în calcul, însă că acuzațiile au fost grave și că traseul său în înșelăciune a fost premeditat.

În cadrul procesului s-a descoperit că Veronica Theriault folosise informații false pentru a se angaja la alte două companii în trecut.

loading...

Lasă un comentariu