O familie săracă și cu mulți copii, datoare statului cu 12.000 de lei. Cum s-a întâmplat totul

Embed:

O familie cu mulți copii din Hâncești este obligată să returneze statului 12.000 de lei, în condiţiile în care abia de reuşeşte să supravieţuiască.

Oamenii au primit banii drept ajutor social, dar autorităţile spun că au fost încălcate anumite proceduri. 

"Primesc 764 de lei lunar. Sunt pe un salariu de 0.75%. Lucrăm câte cinci ore jumatate pe zi. Soţul exact asa, este măturator", spune Elena Scorici.

"Eu mă gândeam cu soţia - ce am luat credit să-l întorcem înapoi? De unde să luam 12.000 acum, am ieşit din iarnă să dăm. Nu ştiu. La noi în casă dacă sunt acolo 200 de lei, 150", spune Vladimir Scorici.

Elena nu poate munci opt ore pe zi, pentru că are șase copii. Cel mai mare are 17 ani, iar cel mai mic - doar 4. Din salariile pe care le primesc cei doi soţi, abia de le ajunge pentru pâine, de aceea ajutorul social a fost ca o mană cerească.

În gospodăria soţilor Scorici sunt câteva oi, găini şi o vacă. Oamenii spun că dacă își vând animalele, atunci nu vor mai avea cu ce hrăni copii. Ei au mărturisit că nu ştiu cum a fost încălcată procedura legală atunci când a fost completată cererea pentru ajutor de la stat, pentru că solicitarea a fost făcută de asistentul social.

"Spre exemplu, doamna Elena Scorici are statut de lucrator pe cont propriu în agricultură. Însa s-a depistat că din anul 2006 ea împreună cu soţul dau cota în arendă. Odată ce dau cota în arendă dânşii nu au statut ocupaţional", a explicat asistentul social.

Familia este obligată să restituie banii până în 15 martie. Povestea acestor oameni a ajuns în atenția ministerului Muncii și Protecției Sociale. Autoritățile spun că vor examina cazul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu